Представники духовенства Макарівського вікаріатства взяли участь у заходах до Дня пам'яті жертв Голодоморів (Макарів, Макарівське)

24 листопада 2017 року, в день вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні, в Макарові відбувся мітинг-реквієм в пам'ять про померлих в голодні роки 1921-22, 1932-33 та 1946-47 жителів населених пунктів району.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія та Високопреосвященнішого архієпископа Макарівського Іларія, речник Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров) і настоятель макарівського храму на честь святителя Димитрія Ростовського протоієрей Богдан Лисиченко взяли участь у заході.

Зі зверненнями до учасників мітингу виступили голова Макарівської райдержадміністрації Тетяна Семенова та голова Макарівської районної ради Олександр Гулак.

Священнослужителі разом з присутніми на заході вознесли молитву за упокій померлих від голоду в трагічні роки геноциду.

Учні Макарівського НВК “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів — природничо-математичний ліцей” прочитали віршовані рядки, що відображали події Голодомору 1932-1933.

На завершення заходу присутні вшанували наших загиблих земляків хвилиною мовчання. Священнослужителі взяли участь у покладанні живих квітів до пам'ятного знаку жертвам голодоморів та політичних репресій разом з керівництвом та трудовими колективами району, Макарівської селищної ради, представниками інститутів громадянського суспільства.