В Ірпені відбувся третій міський православний фестиваль колядок, щедрівок та вертепів "Різдвяна Зірка" (Ірпінське)

08 січня 2016 року, в другий день Різдва Христового, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Ірпінське благочиння спільно з Відділом культури, національностей та релігій Ірпінської міської ради організували та провели в актовій залі міськради третій міський православний фестиваль колядок, щедрівок та вертепів "Різдвяна Зірка".

У цьому році у фестивалі взяли участь 10 творчих колективів та індивідуальні виконавці майже з усіх парафій Ірпінського благочиння, а також вихованці музичної школи міста. Загальна кількість учасників – близько ста осіб.

Виступали творчі колективи Ірпеня, сіл Романівка та Дмитрівка, селища Коцюбинське. Зі сцени лунали тропар свята Різдва Христового, колядки, щедрівки, авторські пісні, вірші та старовинні різдвяні гімни. Недільна школа Свято-Троїцького храму м. Ірпеня поставила ляльковий вертеп.

Захоплюючий вертеп поставили й віряни із храму Успіння Пресвятої Богородиці селища Коцюбинське. Ірпінський благочинний протоієрей Олександр Федоричко, підбиваючи підсумки фестивалю, відзначив зростання рівня виконавської майстерності творчих колективів і нагородив усіх учасників почесними дипломами та подарунками.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.


До учасників заходу звертається благочинний Ірпінського благочиння протоієрей Олександр (Федоричко)