У дев'ятий день після преставлення владики в лаврському скиту відбулися заупокійні служби (Київ)

24 березня 2018 року, в суботу п'ятого тижня святого Великого посту, Похвали Пресвятої Богородиці, в дев'ятий день з дня преставлення архієпископа Макарівського Іларія, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, клірики Макарівського вікаріатства звершили Божественну літургію та панахиду в храмі скита Києво-Печерської Лаври на честь Печерської ікони Божої Матері м. Києва.

Зазначимо, що рік тому, 19 лютого, новопреставлений архієпископ Іларій співслужив за освяченням цього храму, яке очолював Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Богослужіння з благословення скитоначальника архімандрита Пимена очолив благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), йому співслужили духівник Бучанського благочиння архімандрит Єфрем (Халюк), духівник Бишівського благочиння ієромонах Іоаким (Тищук), клірики Макарівського вікаріатства, священнослужителі скита.

По завершенні панахиди отець Філарет від імені священнослужителів вікаріатства, рідних і близьких спочилого владики висловив слова подяки Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, архіпастирям і пастирям, усім вірним Української Православної Церкви, всім, хто допомагав під час хвороби архієпископа Іларія, за духовну та матеріальну підтримку.

Також отець благочинний щиро подякував Наміснику Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, митрополиту Вишгородському та Чорнобильському Павлу, та скитоначальнику отцю Пимену з братією обителей, які взяли дієву участь у організації поминання владики.

Цього ж дня клірики вікаріатства відправили літію на могилі новопреставленого архієрея. Зі словами теплої подяки до всіх, хто допомагав, звернулися також мама владики Любов Панасівна та брат спочилого архіпастиря Сергій Степанович.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.



 

АРХІВНІ ФОТО
з освячення храму на честь Печерської ікони Божої Матері


Перший з правого боку - архієпископ Макарівський Іларій (Шишковський)


Владика Іларій на фото - перший зліва