Поминальні богослужіння в сороковий день з дня преставлення владики Іларія (Шишковського)

24 квітня 2018 року, в сороковий день з дня преставлення архієпископа Макарівського Іларія (Шишковського), з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, відбулися поминальні служби за новопреставленим владикою.

Божественну літургію цього дня в храмі скита на честь Печерської ікони Пресвятої Богородиці Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври звершили вікарії Київської Митрополії: митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Городницький Олександр, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Фастівський Даміан, єпископ Баришівський Віктор.

Архієреям співслужили скитоначальник скита архімандрит Пимен, благочинні та представники духовенства Макарівського вікаріатства, клірики Київської єпархії.

За богослужінням молилися настоятелька скита на честь Іверської ікони Божої Матері с. Соболівка Житомирської області ігуменія Аполінарія (Цвіркун) з сестрами, представниці жіночого ставропігійного монастиря Афонської ікони Божої Матері в урочищі Кип'яче (Житомирська обл.), рідні, близькі, духовні чада спочилого архієрея, представники органів державної влади та громадськості.

По завершенні літургії було відправлено панахиду за новопреставленим владикою. Священнослужителі також пом'янули цього дня новопреставлену ігуменію Антонію (Фількіну), яка була настоятелькою Вознесенського Флорівського жіночого монастиря м. Київ з 1985 року, оскільки цей день є дев'ятим з дня преставлення матушки ігуменії.

На могилі владики Іларія, яка знаходиться на лаврському братському кладовищі в цьому скиту, архієпископ Городницький Олександр, у співслужінні зі священнослужителями Макарівського вікаріатства, звершив заупокійну літію.

Від усіх кліриків вікаріатства, яким керував спочилий владика, архієреям, священству та вірянам подякував благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров).

Усі присутні отримали в дар ікони Воскресіння Христового на молитовну згадку про архієпископа Іларія.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.