У скиту на честь Печерської ікони Божої Матері відбулися поминальні служби за владикою Іларієм (Шишковським)

09 березня 2019 року, в останню суботу перед Великим постом, у день Першого та другого знайдення чесної глави святого Пророка Іоанна Предтечі та Всіх преподобних отців, що в подвигу подвизалися, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, відбулися поминальні заходи до дня пам'яті в Бозі спочилого архієпископа Іларія (Шишковського).

Літургію в храмі скита на честь Печерської ікони Пресвятої Богородиці, на території якого знаходиться братське кладовище Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, де було поховано владику Іларія, очолили вікарії Київської Митрополії: Намісник Лаври Високопреосвященніший Митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел і архієпископ Бучанський Пантелеімон.

Архієреям співслужили клірики Макарівського вікаріатства Київської єпархії, братія Києво-Печерської Лаври та священнослужителі Сумської єпархії Української Православної Церкви.

Після Євангельського читання Митрополит Павел звернувся до присутніх зі словом настанови, в якому зазначив, що жити у Христі означає завжди стежити за своїм духовним станом, а це неодмінно пов'язано з благоговійним ставленням до святинь і з довірою нашій Матері, Святій Церкві.

Також владика Павел зауважив, що в цей день, в останню суботу перед початком Великого посту, ми вшановуємо пам'ять архієпископа Іларія, який відійшов до Господа 16 березня минулого року.

По завершенні Божественної літургії священнослужителі відправили панахиду в храмі.

Потім була звершена літія на могилі владики Іларія. Митрополит Павел підкреслив, що архієпископ Іларій був наділений від Бога багатьма дарами Святого Духа, які він розвивав у собі та щедро ділився ними з іншими людьми. "Він жив істинною вірою, тому смерть для нього - це перехід у вічність, де він продовжує служити Господу та Святій Церкві," - наголосив Високопреосвященніший владика.

Варто зазначити, що вшанувати спочилого архіпастиря прибули не тільки його друзі та духовні чада з різних куточків України, але й гості з-за кордону, зокрема з Грузії.

По завершенні богослужінь усі присутні отримали в благословення святі ікони. Також відбулася традиційна поминальна трапеза.

Рідні та близькі владики Іларія щиро вдячні всім за святі молитви та просять і надалі молитися за спочилого архіпастиря.