У вікаріатстві триває посилена соціальна робота в період карантину

На виконання розпорядження та благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія щодо посилення соціально-благодійної роботи в період карантину, в Макарівському вікаріатстві священнослужителями та благодійниками, які працюють в комісії з благодійності вікаріатства, було придбано та передано на благодійній основі в медичні установи, на парафії вікаріатства для розповсюдження нужденним людям близько 60 літрів дезинфекційного розчину, близько 300 медичних масок.

Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Кирил, разом зі співробітниками комісії з благодійності, наразі готує медичні маски, захисні костюми, респіратори, дезрозчин, медичні рукавички та інші предмети першої необхідності для Центральних районних лікарень Фастівського та Макарівського району, а також для амбулаторій та ФАПів, які знаходяться на теріторії вікаріатства.

Загалом духовенство тісно співпрацює з головними лікарями районів, які входять до складу вікаріатства, а також - з місцевими органами самоврядування. Так, благочинний Бишівського благочиння, який є депутатом Макарівської районної ради та заступником голови комісії ради з питань охорони здоров'я, екології, ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, соціального захисту населення та благодійності, завжди перебуває на зв'язку з лікарями-епідеміологами, які відповідають за стан здоров'я людей у Макарівському та Фастівському районах.

Також священнослужителі надають інформаційну підтримку в запобіганні фейкової інформації про поширення коронавірусу. Зокрема було підготовлено відеозвернення на Макарівській телерадіокомпанії "Авіс", у якому священнослужителі закликали дотримуватися всіх санітарно-епідеміологічних норм на період карантину.