Владика Кирил співслужив у заупокійних богослужіннях (Святогірська Лавра, Святогірськ)

04 листопада 2021 року, в четвер 20-го тижня після П'ятдесятниці, день свята Казанської ікони Божої Матері, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил співслужив у заупокійних богослужіннях за новоспочилим схиархієпископом Аліпієм (Погребняком).

Цього дня, зранку, після звершення полунощниці, Намісник Свято-Успенської Святогірської Лаври, вікарій Донецької єпархії митрополит Святогірський Арсеній звершив поминальну літію, після чого відбулися проводи спочилого владики Аліпія з Лаври, що у м. Святогірськ, до Покровського монастиря м. Лиман (Донецька область), де відбулася заупокійна літургія.

Службу Божу очолив правлячий архієрей Горлівської єпархії митрополит Горлівський і Слов'янський Митрофан. Крім єпископа Бишівського Його Високопреосвященству співслужили митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука, митрополит Ізюмський і Куп'янський Єлисей, митрополит Сєверодонецький і Старобільський Никодим, архієпископ Арцизький Віктор, архієпископ Волинський і Ковельський Нафанаїл, єпископ Добропільський Спиридон, єпископ Волноваський Амвросій, єпископ Біловодський Павел, єпископ Костянтинівський Паїсій, численне духовенство в священному сані.

Після літургії було звершено відспівування та погребіння новоспочилого владики, які очолив митрополит Святогірський Арсеній.

Поховали новопреставленого архієпископа Аліпія на території Покровської обителі, біля храму на честь Феодорівської ікони Божої Матері.