Владика співслужив на 40-й день по преставленні схіархієпископа Аліпія (Лиман, Донецька)

11 грудня 2021 року, в суботу 25‑го тижня після П'ятдесятниці, в 40‑й день з дня преставлення схіархієпископа Аліпія (Погребняка), вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил співслужив за соборними архієрейськими богослужіннями, які відбулися в Свято-Покровському жіночому монастирі м. Лиман (Донецької області).

Напередодні, ввечері п'ятниці, владика також співслужив за заупокійною службою в Свято-Успенській Святогірській Лаврі.

Літургію та панахиду в суботу в храмі Феодорівської ікони Божої Матері Свято-Покровського монастиря, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, очолив митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука.

Крім єпископа Кирила Його Високопреосвященству співслужили Намісник Святогірської Лаври митрополит Святогірській Арсеній, митрополит Горлівський і Слов'янський Митрофан, митрополит Ізюмський і Куп'янський Єлисей, митрополит Сєверодонецький і Старобільський Никодим, архієпископ Арцизький Віктор, єпископ Добропільський Спиридон, єпископ Волноваський Амвросій, єпископ Біловодський Павел, єпископ Вишневський Спиридон, єпископ Новопсковський Іринарх, єпископ Костянтинівський Паїсій.

Преосвященним архієреям співслужило духовенство Донецької, Горлівської, Ізюмської, Рівненської єпархій, а також священнослужителі Волинської єпархії, які прибули на поминальні дні з паломницькою групою.

Після панахиди, що відбулася в храмі, єпископ Кирил взяв участь у заупокійній літії, яку на могилі новоспочилого схіархієпископа Аліпія звершив митрополит Горлівський і Слов'янський Митрофан.

За матеріалами сайту Свято-Успенської Святогірської Лаври.



Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил