Владика співслужив у Свято-Введенському монастирі (Київ)

29 грудня 2021 року, в середу 28-го тижня після П'ятдесятниці, день пам'яті блаженної цариці Феофанії, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил співслужив за літургією, яку в Свято-Введенському чоловічому монастирі м. Київ, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, очолив Намісник обителі, вікарій Київської Митрополії архієпископ Фастівський Даміан.

Його Високопреосвященству, крім єпископа Кирила, також співслужили вікарій Київської Митрополії єпископ Білогородський Сильвестр, братія обителі та гості в священному сані.

Цього дня в монастирі відзначається пам'ять однієї зі спочилих ігуменій, матушки Феофанії (Шишової, 1913-1926). Оскільки першопочатково монастир було створено на базі жіночої релігійної общини, то до свого другого закриття в 1960 році він існував як жіночий. Матушка Феофанія була однією з тих, кому припало служити Христу в буремний період історії нашої країни, в часи руйнування храмів і поруги святинь безбожниками.

Цей день вже багато десятиліть вважається в монастирі святковим. І сьогодні братія також продовжує давні традиції.