Владика співслужив за літургією в Лаврі (Київ)

02 січня 2022 року, в неділю перед Різдвом Христовим, день пам'яті святих отців, Керуючий Макарівським вікаріатством, вікарій Київської Митрополії єпископ Бишівський Кирил співслужив за Божественною літургією, яку в храмі на честь преподобних Антонія та Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Крім владики Кирила Його Блаженству співслужили Намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископ Гурій (Кузьменко), єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, а також єпископ Джанкойський і Роздольненський Олексій, над яким цього дня звершили архієрейську хіротонію. Владикам співслужили духовенство монастиря та гості обителі в священному сані.

У своїй проповіді після читання святого Євангелія Предстоятель Української Православної Церкви пояснив вірянам важливі особливості родоводу Господа Іісуса Христа. Архіпастир розповів про пращурів Спасителя по плоті та пояснив, чому у Його родоводі не тільки праведники.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя та здоров’я хворих. 

За матеріалами офіційного сайту Української Православної Церкви.