Владика співслужив за літургією в свято святителя Миколая (Київ, Спасо-Преображенський собор)

19 грудня 2017 року, в день пам'яті святителя Миколая, Мир Лікійських Чудотворця, вікарій Київської Митрополії архієпископ Макарівський Іларій, Керуючий Макарівським вікаріатством, співслужив за Божественною літургією в київському Спасо-Преображенському ставропігіальному соборі, що на Теремках.

Богослужіння, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, очолив Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, голова Синодальної комісії в справах монастирів Української Православної Церкви митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Його Високопреосвященству також співслужили настоятель храму митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Обухівський Іона, братія та численні гості храму.

Після закінчення богослужіння були проспівані тропар, кондак та величання святителю Миколаю, а також прочитана молитва перед його іконою. В цей день настоятель храму митрополит Олександр відзначає десяту річницю з дня своєї архієрейської хіротонії.

З цієї нагоди митрополит Павел передав владиці Олександру поздоровлення та найкращі побажання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія, а від себе побажав владиці безперестанної допомоги Божої в його архіпастирський працях на благо Святої Православної Церкви.

У слові-відповіді митрополит Олександр подякував Наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту Павлу за такі теплі слова, також висловив слова подяки архіпастирям і священикам, ктитору храму Ігорю Лисову, також усім парафіянам, які в цей день розділили з ним радість молитви.

На завершення всьому освяченому собору було проспівано многоліття. 

За матеріалами офіційного сайту Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.