Владика співслужив за літургією в навечір'я та день свята Стрітення Господнього (Київ, Лавра)

14 лютого 2018 року, ввечері, в канун свята Стрітення Господнього, вікарій Київської Митрополії архієпископ Макарівський Іларій, Керуючий Макарівським вікаріатством, співслужив за всенічним бдінням, яке в Трапезному храмі преподобних Антонія та Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Також Його Блаженству співслужили Намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон,ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр, братія Святої Печерської обителі в священному сані.

У день свята, 15 лютого, владика Іларій співслужив за Божественною літургією, яку в тому ж храмі з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія очолив Намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павел. Також за літургією співслужили архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон і братія монастиря.

Перед початком Літургії було звершено Чин освячення свічок, після якого усіх було окроплено святою водою. 

Під час богослужіння також були піднесені сугубі заупокійні молитви за всіх спочилих воїнів в пам’ять про День виведення всіх військ з Афганістану.

Після закінчення літургії були проспівані тропар, кондак та величання свята Стрітення Господнього, після чого митрополит Павел подякував владикам Гурію, Пантелеімону, Іларію, братії, які співслужили, і всім присутнім у цей день в храмі за молитви, причасників привітав з прийняттям Животворящих Христових Таїн і призвав на всіх Боже благословення. 

За матеріалами офіційного сайту Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.