Пасхальне послання єпископа Макарівського Іларія

 

Пасхальне послання
Преосвященнішого єпископа Макарівського Іларія,
вікарія Київської митрополії,
Керуючого Макарівським вікаріатством
Київської єпархії Української Православної Церкви

Христос Воскрес!

Вітаю вас, дорогі отці, брати і сестри, з пресвітлим святом Воскресіння Христового з мертвих! Радійте, і знову кажу: радійте! Реальність воскресіння нашого Господа з мертвих, щодо якої ми не маємо сумніву, нагадує нам про мету нашого земного життя: жити для Бога, для добрих справ, для взаємної любові – і померти для гріха. Гріх повинен втратити в нас всяку силу, всяку живучість і дієвість; на землі ми повинні жити для Неба, для життя вічного, яке вказане нам Воскресінням Христовим. Адже якщо ми робимо ставку лише на те, що минає, на плоть і кров – ми даремно витрачаємо час і сили й чинимо спротив нашому Творцеві й Богу, Який ясно вказав нам наше справжнє призначення: «Якщо ви воскресли з Христом, то шукайте горнього, де Христос посідає одесную Бога. Про горнє помишляйте, а не про земне» (Кол. 3, 1-2). Отже, для християнина земне життя є постійним приготуванням до життя вічного, безперервним прагненням душі до Царства Божого і відштовхуванням від матеріального, тимчасового життя, від гріха, який безперервно нападає на нас. Як християни, ми маємо виховувати в собі безпристрасність до тимчасових благ і навчитися так користуватися ними, щоб вони не прив’язували до себе нашого серця і не володіли ним. «Все мені можна, – говорить Апостол Павло. – Але ніщо не повинно володіти мною» (1 Кор. 6, 12).

Разом із тим, ми ніколи не повинні бути байдужими до того, що відбувається довкола нас, у світі, який нас оточує. Ми маємо зробити все за Божими заповідями, все якнайкраще, з максимальною самовіддачею – для ближніх наших, для Святої Церкви, для нашої Української держави.

Брати і сестри, чада Христа Воскреслого! Нехай буде радість наша про Воскресіння розумною, глибокою, всепереможною і діяльною. Нехай спонукає вона і нас до любові Воскреслого, до святого життя і до взаємної любові.

Воістину Воскрес Христос!

Іларій,
єпископ Макарівський,
вікарій Київської митрополії,
Керуючий Макарівським вікаріатством

Пасха Христова,
2014 р.,
м. Київ

Також Ви можете переглянути цей файл за посиланням.

Переглянути інші матеріали, що видаються у Макарівському вікаріатстві та доступні в електронному вигляді, Ви можете, натиснувши сюди.