Владика звершив літургію в храмі с. Гореничі (Білогородське благочиння)

30 вересня 2017 року, в день вшанування святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії, Його Високопреосвященство архієпископ Макарівський Іларій, Керуючий Макарівським вікаріатством, вікарій Київської Митрополії, з благословення Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського та всієї України, відвідав храм Різдва Пресвятої Богородиці с. Гореничі Білогородського благочиння Київської єпархії, де звершив Божественну літургію у співслужінні благочинного Білогородського благочиння протоієрея Ростислава Корчака, настоятеля храму та духівника благочиння протоієрея Анатолія Оверковського, а також кліриків Макарівського вікаріатства.

За літургією всіма присутніми було вознесено теплу молитву за мир у нашій Богом береженій державі.

Цього дня протоієрей Анатолій відзначив свій 55-й день народження, тож владика Іларій тепло привітав отця настоятеля з ювілеєм, побажавши йому повсякчасної допомоги Божої в його відповідальному служінні, пастирських успіхів і міцного здоров'я. Також архієрей передав ювіляру та всім присутнім поздоровлення та благословення від Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Від імені кліриків та вірян Білогородського благочиння отця Анатолія привітав благочинний протоієрей Ростислав Корчак, який подякував духівнику за його дбайливе ставлення до своїх обов'язків та від імені всього духовенства подарував йому пам'ятний хрест з прикрасами.

Були висловлені поздоровлення й від МГО „Козацтво Запорозьке”, яке представив генерал козацтва Новаківський Петро Борисович. Від імені Гетьмана Козацтва Запорозького він нагородив отця Анатолія козацьким орденом.

Святкування завершилося славленням перед іконою святих мучениць та уставним многоліттям.

Настоятель парафії щиро подякував архієрею за передане благословення та привітання від Предстоятеля Української Православної Церкви, а також усім - за вознесені молитви та чуйні слова поздоровлень.

З рук Керуючого Макарівським вікаріатством усі присутні отримали святі ікони.

Фотографії події Ви можете переглянути нижче або за посиланням.