Архієрейська соборна служба в день престольного свята (Лишня, Бишівське благочиння)

27 жовтня 2017 року, в день пам'яті преподобної Параскеви Сербської, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарії Київської Митрополії архієпископ Макарівський Іларій, Керуючий Макарівським вікаріатством, і архієпископ Городницький Олександр звершили Божественну літургію в день престольного свята в храмі с. Лишня Макарівського району Бишівського благочиння.

Перед початком служби Божої Керуючого вікаріатством від імені всієї територіальної громади привітав сільський голова Андрій Шевчук. Він вручив архієрею Грамоту громади сіл Лишня та Осикове.

Високопресвященним владикам співслужили настоятель храму та благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), духівник благочиння ієромонах Іоаким (Тищук), клірики Київської єпархії. За богослужінням молилася настоятелька скита на честь Іверської ікони Божої Матері с. Соболівка Житомирської області ігуменія Аполінарія (Цвіркун).

Богослужбові піснеспіви виконував Молодіжний архієрейський хор Макарівського вікаріатства (регент - Ольга Амєліна). Також пролунали православні духовні канти у виконанні місцевого парафіяльного народного гурту "Сік землі" (керівник - Софія Керусенко).

Священнослужителі вознесли молитву за мир у нашій Богом береженій державі. На завершення Божественної літургії відбувся чин славлення перед іконою преподобної Параскеви Сербської з піднесенням молитви до святої.
Архієпископ Макарівський Іларій привітав настоятеля, парафіяльну та територіальну громади з престольним святом і Днем села та побажав подальшого всебічного розвитку. Архієрей зазначив, що і в духовному, і в повсякденному житті ми повинні вподоблятися святій преподобній Параскеві, як і вона вподоблялася Христу у своєму служінню Богові, Святій Церкві, Батьківщині та ближнім.

Серед численних гостей - парафіян різних храмів Київщини, були й вихованці Центру соціальної реабілітації дітей с. Копилів. Для них було проведено духовну бесіду. Підготувавшись до сповіді та Причастя, діти підійшли до цих спасительних таїнств.

Архієпископ Городницький Олександр, який приїхав з представниками Свято-Георгіївського ставропігійного монастиря, що на Житомирщині, щиро подякував владиці Іларію та благочинному Бишівського благочиння за запрошення прибути на Макарівську землю та побувати на престольному святі.

Керуючий Макарівським вікаріатством передав усім привітання та благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Настоятель храму тепло подякував Високопреосвященнішим владикам за звершену літургію, передане благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, а також подякував усьому священству, матінці ігуменії та вірянам за святі молитви та участь у богослужінні.

З рук владики Іларія всі присутні отримали святі ікони та церковні календарі на 2018 рік. Також було розповсюджено черговий випуск парафіяльної газети "Параскева".

Святкування Дня села продовжилося в місцевому Будинку культури, де настоятелю та громаді храму було вручено Грамоту Макарівської районної державної адміністрації та Грамоту Макарівської районної ради.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.

 

Зустріч матушок зі скита на честь Іверської ікони Божої Матері с. Соболівка (Житомирська обл.)

 

У очікуванні архієрея

 

 

 Зустріч владики Іларія


До владики звертається сільський голова сіл Лишня та Осикове Андрій Шевчук


Вручення архієпископу Макарівському Іларію Грамоти територіальної громади

 

Початок Божественної літургії


Матушка. Біля криласа


Молодіжний архієрейський хор Макарівського вікаріатства


Архієпископ Макарівський Іларій, Керуючий Макарівським вікаріатством, (ліворуч)
і архієпископ Городницький Олександр (праворуч)


Співає парафіяльний народний гурт "Сік землі"


Монахині.
(Матушка
ігуменія Аполінарія (Цвіркун), настоятелька скита
на честь Іверської ікони Божої Матері с. Соболівка Житомирської області,
із сестрою обителі)


Архієпископ Макарівський Іларій благословляє присутніх


Архієпископ Городницький Олександр


До храму приїхали діти з Центру соціальної реабілітації дітей с. Копилів (Макарівського району)


Диякон парафії преподобної Параскеви Сербської с. Лишня Олексій Козлов

 

Літургія вірних. Великий вхід


Кадіння дияконом вірних


Настоятель храму архімандрит Філарет (Єгоров),
благочинний Бишівського благочиння, (ліворуч) несе Потир


Спів молитви "Вірую" (Символа віри)