Відбулася благодійна поїздка-паломництво для дітей (Київ, Свято-Троїцький Іонинський монастир)

05 травня 2018 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, парафією преподобної Параскеви Сербської сіл Лишня та Осикове було організовано благодійне паломництво для учнів недільної парафіяльної школи та для школярів місцевого загальноосвітнього закладу до київського Свято-Троїцького Іонинського монастиря.

Діти дізналися про історію святині, приклалися до мощей преподобного Іони Київського (1802-1902), помолилися в обителі за Богом бережену українську землю, за мир в Україні.

Разом з відвідуванням святої обителі для учнів і вчителів було проведено змістовну екскурсію територією Національного ботанічного саду ім. М. М. Гришка НАН України. Серед різноманітних цікавинок було приділено увагу рідкісним, лікарським, пряно-ароматичним, кормовим рослинам.

З дозволу представників адміністрації екскурсанти завітали до дослідних ділянок. І, звичайно, не оминули розмаїття квітучих лав бузку, яких тут налічується 21 вид з 28 існуючих у природі. Загалом ботанічний сад імені Гришка широко відомий своїм сірінгарієм. Тут представлені близько 90 сортів цієї рослини та більше ніж 90 декоративних гібридів бузку селекції ботсаду, а кількість кущів складає біля 1500.

До речі, екскурсію було проведено за сприяння заступника Генерального директора з наукової роботи ботсаду (іноваційного розвитку) Джамала Рахметова, з яким разом працював благочинний Бишівського благочиння, настоятель парафії преподобної Параскеви Сербської архімандрит Філарет (Єгоров) під час навчання в Національному аграрному універститеті (нині - Національний університет біоресурсів і природокористування України).

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.



Діти біля раки з мощами преподобного Іони