Представники Бишівського благочиння відвідали соціальні установи району (Макарів, Грузьке)

17 травня 2018 року, в свято Вознесіння Христового, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, волонтери-співробітники відділу соціально-благодійницького служіння Бишівського благочиння відвідали соціальні установи Макарівщини.

Зокрема благодійники побували в районному центрі соціальної підтримки дітей та сімей "Промінь надії" смт Макарів, де привітали всіх зі святом Вознесіння Господнього та вручили святі ікони та Звернення-привітання з координатами відділу. Відвідувачі запросили співробітників центру в разі потреби звертатися по допомогу та підтримку.

Для вихованців "Проміня надії" також було передано молочні продукти, що постійно надаються благочинню на благодійній основі черкаським підприємством "Звенигора" для спрямування до установ, що опікуються найбільш незахищеними верствами населення.

Цього ж дня волонтери, на чолі з благочинним Бишівського благочиння архімандритом Філаретом (Єгоровим), відвідали Стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання одиноких непрацездатних громадян Макарівського району с. Грузьке.

Отець Філарет, разом зі співробітниками відділу, тепло привітав стареньких людей зі святом і вручив усім у благословення Печерські ікони Пресвятої Богородиці. Він поспілкувався з літніми мешканцями закладу, дізнався про їхні потреби та надав необхідну духовну підтримку.

Вихованці недільних шкіл парафій Бишівського благочиння з нагоди свята дали концерт класичної музики та народних українських мелодій.

У дар мешканцям центру с. Грузьке було піднесено також музичний інструмент - баян, який має непросту історію.

Його, викладачу недільної школи Бишівського благочиння, передала матір одного з військовослужбовців Збройних Сил України, який нещодавно загинув на сході нашої держави, в зоні проведення антитеррористичної операції, з проханням подарувати цей інструмент тим, кому він найбільш стане в пригоді, кому він буде приносити радість.

Баян було вирішено передати самотнім стареньким людям, які мешкають у соціальному центрі с. Грузьке. Подарунок було прийнято з щирою вдячністю, а один з мешканців закладу виступив з ним і дав невеличкий концерт у відповідь.

Також для тих, хто перебуває в відділенні, було надано молочні продукти від підприємства "Звенигора". Архімандрит Філарет і співробітники центру домовилися про подальшу співпрацю між установою та парафіями Бишівського благочиння.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.