Представники благочиння відвідали молодший випуск місцевої школи (Лишня, Бишівське благочиння)

24 травня 2018 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) відвідав випуск початкової школи І ступеня Навчально-виховного об'єднання с. Лишня на запрошення педагогічного колективу.

Священнослужитель, який разом із вчителем початкових класів Тетяною Лозовенко викладає в місцевій школі предмет "Християнська етика", звернувся до юних випускників з пастирським словом настанови.

Він побажав їм, у першу чергу, бути людьми, які вшановують Закон Божий, процитувавши слова Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Онуфрія: "Якщо людина буде любити Бога, то вона буде любити все: і батьків, і ближнього свого, і батьківщину, і роботу. А якщо людина не любить Бога, то вона не зможе полюбити нікого".

Також у заході взяв участь помічник регента православних храмів Бишівського благочиння, полковник Збройних Сил України, військовий журналіст Руслан Ткачук, який понад рік виконував обов'язки Речника АТО в Луганській області. Він звернувся до випускників і педагогічного колективу НВО зі словом, у якому наголосив на необхідності завжди молитися за мир у нашій Богом береженій Українській державі.

Директор навчального закладу Оксана Шевчук щиро подякувала відвідувачам за участь у заході та теплі, добрі слова.

Сільський голова сіл Лишня та Осикове Андрій Шевчук, вітаючи молодший випуск з переходом до школи другого рівня, зазначив, що співпраця між церковною громадою та шкільним колективом дає позитивні результати щодо морального виховання дітей.

У благословення школярі та їх вчитель отримали святі ікони. Полковник Руслан Ткачук вручив усім солодкі подарунки.

Священнослужитель зазначив, що дуже значущим є те, що в школі впродовж багатьох років викладається предмет "Християнська етика" та що дітки вивчають його не лише в шкільних кабінетах, але й приходячи до храму, де беруть участь у Таїнствах Православної Церкви.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.