Благочинний Бишівського благочиння зустрівся з дітьми з Донеччини (Київ і Київська область)

За сприяння Київської обласної державної адміністрації, народного депутата України Руслана Сольвара, Сквирської районної державної адміністрації Київської області, для 46 дітей з лінії розмежування в Донеччині було організовано поїздку на Київщину для участі у Відкритому Всеукраїнському фестивалі «Ми діти твої, Україно!» та оздоровчого відпочинку.

Відпочинок для цих обпалених війною дітей з Маріупольського, Мар’їнського, Ясинуватського, Костянтинівського районів, міст Слов’янськ, Краматорськ, Дружківка, Торецьк, Новгородівка та Часів Яр Донецької області було вкотре проведено в Сквирському заміському оздоровчому таборі «Росич-2018».

07 червня 2018 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія та Намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополита Вишгородського та Чорнобильського Павла, Паломницьким відділом Лаври для дітлахів з Донбасу було організовано благодійну екскурсію-паломництво територією святої обителі.

Києво-Печерська Лавра, яка є колискою Православ'я на землях історичної Київської Русі та відомим усьому світові науково-богословським і культурним центром, тепло прийняла цих юних громадян нашої країни, які не з розмов знають, що таке обстріли, бойові дії, що таке війна.. Тут, де тілами спочивають наші святі співвітчизники, до них і разом з ними до Господа щодня підноситься молитва за нашу Українську державу, за мир у ній, за цих діточок і за всіх людей, які потребують допомоги від Всемилостивого Бога.

Юні паломники відвідали святині Києво-Печерської Лаври, приклалися до мощей, вознесли теплі молитви за мир в Україні, помолилися на могилі спочилого Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана). Групу супроводжував благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), який також є членом Правління Фонду милосердя та здоров'я Київської обласної державної адміністрації та Київської обласної ради.

Усі учасники благодійного паломництва отримали в благословення ікони преподобних отців Києво-Печерських. Також від Київської Митрополії для всіх було підготовлено солодкі гостинці.

Цього ж дня архімандрит Філарет, разом з юними донеччанами, відвідав Київську обласну державну адміністрацію, де відбулася їх зустріч з Головою адміністрації Олександром Горганом. Очільник Київщини привітав відвідувачів від імені всіх мешканців області, підкреслив, що всі, хто живе в Україні, - це одна велика сім'я.

Після загальної зустрічі відбулася робоча бесіда Голови адміністрації з отцем благочинним, у якій взяла участь помічник-консультант народного депутата України Леся Бурдик. Зокрема було обговорено питання спільної роботи над соціальними проектами й всебічної співпраці на цьому терені.

Слід зазначити, що священнослужителі Макарівського вікаріатства Української Православної Церкви, до якого входить і Бишівське благочиння, вже четвертий рік поспіль прийматимуть на парафіях дітей убитих і поранених українських військовослужбовців, з сімей, що вимушені були переселитися зі сходу нашої держави.

Архімандрит Філарет подякував за добру справу запрошення та прийняття на Київщині дітей з області, події в якій є болем для кожного українця.

Пан Горган у свою чергу подякував отцю благочинному за звершення необхідної справи соціального служіння в області, та запевнив, що з боку Київської обласної державної адміністрації завжди буде підтримка подібних суспільно значущих соціальних заходів.

Також священнослужитель мав розмову з Головою Сквирської районної державної адміністрації Київської області Василем Галюком, який є одним з постійних і активних організаторів відпочинку на Київщині для юних донеччан. Він, як ветеран війни в Афганістані, зазначив, що переконаний у тому, що подібні ініціативи сприяють встановленню миру в нашій Українській землі.

Цього ж дня діти разом із супроводжуючими відвідали Верховну Раду України.

Фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.