Відбулася робоча зустріч благочинного Бишівського благочиння з представниками влади Макарівського району (Макарів)

08 серпня 2018 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) зустрівся з виконуючим обов'язки Голови Макарівської районної державної адміністрації Іваном Рознаєм і іншими представниками керівництва Макарівщини.

Священнослужитель і чільники району обговорили питання щодо продовження відзначення свята Хрещення Русі в ювілейний 1030-й рік. Зокрема мова йшла про проведення в Макарові фестивалю православної молоді, лекцій, присвячених становленню чорнецтва в Київській Русі та 30-літтю відродження монашеського життя в Києво-Печерській Лаврі.

Було розглянуто питання щодо проведення лекційних, виставкових і інших пізнавальних заходів в установах освіти та культури Макарівського району. Серед іншого отець архімандрит зазначив, що священнослужителі Макарівського вікаріатства готові прочитати курс лекцій за зазначеною тематикою.

Отець Філарет розповів, що й цьогоріч у вікаріатстві підготовлено поїздку на відпочинок та реабілітацію до Італії та інших країн західної Європи дітей убитих і поранених військовослужбовців Збройних Сил України, а також дітей з родин вимушених переселенців і з соціально-незахищених верств населення.

Пан Рознай подякував священнослужителю за бесіду та зазначив, що з боку районної державної адміністрації завжди буде підтримка подібних ініціатив.