Благочинний Бишівського благочиння зустрівся з представницею Макарівської РДА (Макарів)

04 вересня 2018 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) зустрівся з Головою Сектору культури, молоді, національностей та релігій Макарівської районної державної адміністрації Ліною Факторович.

Отець благочинний розповів про підготовку священнослужителями Макарівського вікаріатства заходів до Дня українського козацтва, під час яких заплановано проведення фотовиставки, присвяченої зв'язкам Святої Гори Афон з запорозьким козацтвом, а також заходів та концертів духовної та історичної пісні за участю хорових колективів парафій Макарівського вікаріатства.

Пані Факторович зазначила актуальність розроблюваної програми та запевнила, що з боку керівників культурних осередків Макарівщини завжди буде підтримка та сприяння подібним ініціативам з боку священства Української Православної Церкви.

Також Голова сектору передала архімандриту Філарету подяки від установи для православних священнослужителів, які очолюють парафії в Італії та які приймали в себе художні самодіяльні колективи парафіяльних осередків Макарівського району.

Слід зазначити, що саме до Італії, на запрошення православних громад цієї країни, здійснили поїздку представники вікаріатства. Під час поїздки макарівці давали концерти духовної та народної пісні в православних храмах півночі Італії та флеш-моби української пісні та танцю в містах Комо, Лекко та на узбережжі Венеціанської лагуни.