Благочинний Бишівського благочиння взяв участь у заходах до Дня українського козацтва (Лишня, Бишівське благочиння)

12 жовтня 2018 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) відвідав святковий захід, присвячений Дню українського козацтва та Дню захисника України, що відбувся в навчально-виховному об'єднанні с. Лишня.

Разом з отцем Філаретом учасниками та співорганізаторами свята стали волонтери, що працюють у відділі соціально-благодійницького служіння благочиння. Серед них - дитяча поетеса, член Конгресу літераторів України, яка очолює його осередок в Макарівському районі, член Всеукраїнської академії культурної спадщини українського козацтва, полковник козацтва Паша Ґран (Параскева Астафьєва).

Отець благочинний разом з пані Ґран розповіли про історію та традиції українського козацтва, зазначивши, що козаки перш за все були захисниками Православної віри та Святої Церкви на нашій землі.

Архімандрит Філарет підкреслив, що тільки маючи істинну віру в Бога можна бути справжніми громадянами Неба і землі, справжніми патріотами.

Співробітники відділу разом з викладачами навчального закладу організували для дітей різноманітні змагання, в тому числі зі стрільби з пневматичної зброї та луку.

Особливі винагороди та гостинці були підготовлені для працівників НВО та учнів, їх пригостили козацькою кашею.

Отець Філарет разом з директором закладу Оксаною Шевчук, яка щиро подякувала за участь і підготовку в проведенні Дня українського козацтва, обговорили чергові дії та подальшу співпрацю.

Фотографії події можна переглянути нижче або за посиланням.