У Лишні відбулися науково-просвітницькі та літературні заходи (Бишівське благочиння)

24 березня 2019 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, директор Міжнародного інституту Афонської спадщини в Україні Сергій Шумило прочитав лекцію, присвячену взаємостосункам між православним українським козацтвом і Святою Горою Афон.

Науково-просвітницький захід відбувся в православному духовно-просвітницькому центрі "Ковчег", що діє при парафії преподобної Параскеви Сербської с. Лишня Бишівського благочиння. Лекцію відвідали священно- та церковнослужителі та парафіяни храмів Макарівського району.

Особливу увагу Сергій Шумило приділив окормленню афонськими ченцями православних воїнів - запорожських козаків. Також директор Інституту відповів на численні запитання.

У рамках лекції було переглянуто фільм, підготовлений українськими кінематографістами та присвячений Святій Горі Афон.

Цього ж дня в центрі "Ковчег" відбулася презентація книги члена Всеукраїнської академії культурної спадщини українського козацтва, члена Конгресу літераторів України, літературного митця Макарівщини Паші Ґран "Сповита Господом душа".

Пролунала духовна поезія авторки, яка розповіла про свій шлях до Бога, до життя в Церкві та про втілення нею православного християнського світогляду в своїй творчості.

Благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), від імені всіх присутніх, щиро подякував Сергію Шумило та Паші Ґран за проведену зустріч.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.