Владика Кирил молитовно відзначив річницю архієрейського служіння (Бишів)

29 березня 2021 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил очолив літургію Передосвячених Дарів у храмі Покрову Пресвятої Богородиці с. Бишів.

Цього ж дня, в першу річницю архієрейської хіротонії владики Кирила, відбулися духовні збори священнослужителів Бишівського благочиння.

За літургією святителя Григорія Двоєслова Його Преосвященству співслужили благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), благочинний Макарівського благочиння протоієрей Іоанн Немеш, духівник Бишівського благочиння архімандрит Іоаким (Тищук), настоятель Свято-Покровського храму протоієрей Віталій Воронін, священнослужителі благочиння.

Під час відправи Великопісних Часів усі клірики Бишівського благочиння підійшли до сповіді, яку звершив отець духівник.

По завершенні Божественної літургії владика Кирил звернувся до присутніх зі словом, у якому підкреслив важливість спасительних і очистительних днів Святої Великої Чотиридесятниці для нашого життя у Христі та всебічного духовного зростання.

Від імені усього духовенства Макарівського вікаріатства з першою річницею хіротонії Керуючого вікаріатством привітав архімандрит Філарет. У дар від кліриків Бишівського краю владиці Кирилу вручили ікону Покрову Пресвятої Богородиці.

Благочинний Бишівського благочиння побажав Його Преосвященству всебічного укріплення від Всемилостивого Господа на непростому та дуже відповідальному шляху архієрейського служіння. 

Настоятель храму подякував Керуючому вікаріатством за очолене богослужіння.

Під час духовних зборів, які відбулися цього ж дня, кліриками Бишівського благочиння було обговорено актуальні питання щодо життя та діяльності парафій. Зокрема особливу увагу було приділено посиленню місіонерсько-проповідницької діяльності, в тому числі через місцеві засоби масової інформації.