У Бишеві в Світлий Понеділок відбулася Пасхальна літургія архієрейським чином (Бишівське)

03 травня 2021 року, в Світлий Понеділок, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил звершив Божественну літургію в храмі Покрову Пресвятої Богородиці селища Бишів.

Його Преосвященству співслужили благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), духівник благочиння архімандрит Іоаким (Тищук), настоятель храму протоієрей Віталій Воронін, клірики Макарівського вікаріатства та гості в священному сані.

Богослужбові піснеспіви виконував хор парафії на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, що знаходиться при Дитячій академії розвитку м. Києва.

За літургією була виголошена молитва про подолання смертельної хвороби - коронавірусу.

Після завершення богослужіння відбувся традиційний Великодній хресний хід навколо храму.

Керуючий Макарівським вікаріатством звернувся до всіх присутніх зі словом настанови. Вітаючи всіх зі святом Воскресіння Христового, він побажав усім перебувати в світлій пасхальній радості та помножувати її через відвідування богослужінь, особисту молитву та добрі справи.

Цього дня відзначає день народження регент храму Анастасія Таварткіладзе. Владика Кирил привітав її та вручив їй ікону Пресвятої Богородиці та Благословенну грамоту Предстоятеля Української Православної Церкви.

Також архієрей тепло поздоровив настоятеля парафії протоієрея Віталія з днем народження, який він відзначав 02 травня, в перший день Святої Пасхи, а також з високою богослужбовою нагородою - правом носіння Митри, якою отця Віталія було удостоєно до свята Великодня Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм.

Благочинний Бишівського благочиння від імені всього духовенства та присутніх подякував Керуючому Макарівським вікаріатством за звершену літургію та передане благословення Його Блаженства, через яке примножується Пасхальна радість. Архімандрит Філарет передав в дар Преосвященнішому владиці традиційну великодню паску.

У благословення від єпископа Кирила усі присутні отримали іконочки Воскресіння Христового.