У Бишеві відзначили свято Бишівської Андрониківської ікони Пресвятої Богородиці (Бишівське)

14 травня 2021 року в селищі Бишів відзначили свято на честь місцево пошанованого образу Бишівської Андрониківської Пресвятої Богородиці.

З благословення Керуючого Макарівським вікаріатством єпископа Бишівського Кирила святкову літургію цього дня очолив благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) у співслужінні з настоятелем храму Покрову Пресвятої Богородиці протоієреєм Віталієм Вороніним і кліриками Макарівського вікаріатства.

Після звершення Божественної літургії відбувся хресний хід, під час якого місцево пошановану святиню несли навколо церкви.

Архімандрит Філарет у слові по завершенні богослужіння розповів про історію Андрониківської ікони Пресвятої Богородиці та зазначив, що коли ми молимося перед образом Матері Божої, ми в першу чергу молимося до Самої Цариці Небесної. "І Вона завжди приходить нам на допомогу, як це відбулося, коли Христос звершив Своє перше Чудо, про яке згадують євангелісти, в Кані Галілейській," - підкреслив отець Філарет.

Священнослужитель зауважив, що Божа Матір, на думку православних богословів, дала нам єдину, але дуже важливу заповідь - слухати та виконувати все, до чого нас закликає Її Син.

Протоієрей Віталій подякував отцю благочинному за співслужіння та усім присутнім за вознесені молитви.

Також цього дня відзначає день пам'яті свого небесного покровителя монах Макарій (Єгоров), який нещодавно прийняв чорнечий постриг. Настоятель храму тепло привітав отця Макарія, який є батьком архімандрита Філарета, з першим Днем Ангела в монашеському чині.

Закінчилася святкова молитва уставним многоліттям.