Владика очолив урочисту літургію в день престольного свята (Фастів, Фастівське)

04 травня 2021 року, в Світлий Вівторок, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил звершив літургію в храмі на честь Воскресіння Христового м. Фастів.

Саме цього дня тут відзначають престольне свято.

Преосвященнішому владиці співслужили благочинний Фастівського благочиння архімандрит Онисим (Бала), благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель храму протоієрей Владислав Гораш, духовенство Макарівського вікаріатства.

Після читання святого Євангелія єпископ Кирил звернувся до всіх зі словом, у якому, вітаючи присутніх з Великоднем і престольним святом, побажав пізнавати Христа в своєму житті подібно до того, як пізнали Його в Подорожуючому з ними Лука та Клеопа, та берегти світлу Пасхальну радість, не спаплюжуючи її нашими гріхами.

По завершенні літургії відбувся традиційний хресний хід навколо храму.

Вихованці парафіяльної недільної школи дали для всіх радісний Великодній концерт, який завершився спільним співом дітлахів і дорослих, вірян і духовенства канту "Віра наша, віра славна, наша віра Православна".

Єпископ Кирил подякував усім за спільне богослужіння та вознесені молитви, від імені Предстоятеля Української Православної Церкви привітав настоятеля та парафіян із храмовим святом, а також передав благословення Його Блаженства.

Архімандрит Онисим і протоієрей Владислав висловили глибоку подяку Керуючому Макарівським вікаріатством за звершену літургію та передане благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

З рук владики Кирила всі учасники свята отримали ікони Воскресіння Христового з архієрейським благословенням.