Голова Відділу зв'язків з громадськістю взяв участь у засіданні круглого столу (Фастів)

20 травня 2021 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, Голова Відділу зв'язків з громадськістю Макарівського вікаріатства протоієрей Анатолій Кіріакідіс узяв участь у засіданні круглого столу за участю представників органів самоврядування Фастівської міської територіальної громади та місцевих релігійних громад. Зустріч відбулася в м. Фастів, у приміщенні адмінбудинку Фастівської міської ради.

Засідання почалося із вступного слова Голови Фастівської міської територіальної громади Михайла Нетяжука та його доповіді про підготовку до виїзного засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій у місті Фастів.

Присутні також обговорили План заходів щодо утвердження сімейних цінностей на 2021 рік, питання створення в Фастові осередку Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій тощо.

Також учасниками круглого столу було погоджено проект Звернення до Всеукраїнської Ради стосовно утвердження сімейних цінностей. Серед заходів, які пропонуються, - розроблення загальнодержавної стратегії для захисту та популярізації інституту сім'ї, запровадження інституту Урядового уповноваженого з питань сім'ї та інші.

Отець Анатолій, який є настоятелем храму Покрову Пресвятої Богородиці м. Фастів, зазначив, що взаємовідносини релігійних громад Фастова є одним із найбільш вдалих прикладів міжконфесійного діалогу в Україні, і цей досвід може бути поширений та імплементований і в інших регіонах нашої держави.