У монастирі в с. Фасова відбулася архієрейська служба (Макарівське благочиння)

22 травня 2018 року, в день пам'яті Перенесення мощей святителя Миколая Чудотворця до м. Барі, в храмі на честь ікони Божої Матері "Услишательниця" с. Фасова Макарівського благочиння відбулася соборна архієрейська літургія. Храм розташований на території однойменного жіночого монастиря. День вшанування святителя Миколая є одним з престольних свят у монастирі, адже до заснування в 2015 році обителі тут функціонувала парафія на честь святого Мирлікійського Чудотворця.

Благочинного у справах монастирів Київської єпархії єпископа Фастівського Даміана зустрічала Старша сестра монастиря монахиня Архелая (Король).

Богослужіння цього дня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, очолили архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон і єпископ Фастівський Даміан. Владикам співслужили благочинний Макарівського благочиння архімандрит Кирил (Білан), священнослужителі благочиння та гості в священному сані з Київської, Житомирської та Рівненської єпархій.

За Божественною літургією молилися Голова Макарівської районної ради Олександр Гулак, депутати ради, Голова сільської ради с. Фасова Іван Онищенко, віряни з різних парафій Київщини.

Високопреосвященніший владика Гурій звернувся до присутніх з проповіддю, в якій розповів про всюди шанованого святителя та дав присутнім архіпастирські духовні настанови.

Після сугубої єктенії було вознесено теплі молитви за Церкву та за мир у нашій Богом береженій Українській державі.

По завершенні літургії відбувся урочистий хресний хід до місця, де раніше знаходився храм святого Миколая. Старовинну церкву, яка, хоча й перебудовувалася, але існувала тут з 1748 року, було зруйновано в 1985 році, збереглися лише могили священнослужителів, які колись були поховані біля храму. На цьому святому місці було відслужено заупокійну літію за кліриками, що служили на цій парафії.

Після хресного ходу було виголошено многоліття священноначалію, матушці Архелаї, сестрам, ктиторам святої обителі та всім православним християнам. У благословення всі присутні отримали Печерські ікони Пресвятої Богородиці.

Слід зазначити, що вшанування святителя Миколая продовжиться найближчими днями, адже День села пов'язаний саме з цим святом і традиційно відзначається в найближчі вихідні після дня пам'яті святого Чудотворця. Тому в суботу, 26 травня, на всіх чекає концерт та інші урочистості.