У Макарівському вікаріатстві відбулися річні зборі духовенства (Фасова)

25 грудня 2021 року, в день пам'яті Спиридона, Триміфунтського чудотворця, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, відбулися щорічні підсумкові збори духовенства Макарівського вікаріатства Київської єпархії.

Цього дня священнослужителі звершили спільну літургію в соборі на честь ікони Божої Матері «Услишательниця» однойменного монастиря села Фасова.

Літургію очолив Керуючий Макарівським вікаріатством, вікарій Київської Митрополії єпископ Бишівський Кирил. Його Преосвященству співслужили благочинний Фастівського благочиння архімандрит Онисим (Бала), благочинний Бишівского благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), благочинний Макарівского благочиння протоієрей Іоанн Немеш, духовенство вікаріатства та гості в священному сані.

Перед початком богослужіння всі священнослужителі підійшли до сповіді, яку звершили духівники відповідних благочинь.

Під час служби Божої було піднесено молитву за припинення пандемії.

По завершенні Божественної літургії відбувся чин славлення перед образом святителя Спиридона Триміфунтського.

Єпископ Кирил звернувся до присутніх зі словом настанови, в якому священнослужитель зазначив, що у православних християн України продовжується підготовка до свята Різдва Христового, триває святий Різдвяний піст, і як завжди в період малої Чотиридесятниці, готуючись до свята Народження Богонемовляти, клірики Макарівського вікаріатства зібралися для спільного говіння.

Також Преосвященніший владика розповів про основні риси життя святителя Спиридона та закликав усіх зберігати таку ж вірність Богу та Церкві, до якої з вічності закликає нас цей видатний святий.

Від імені всіх священнослужителів архімандрит Онисим подякував Керуючому вікаріатством за звершену літургію й очолене спільне говіння та привітав архієрея з прийдешніми Різдвяними святами.

По завершенні служби Божої відбулося зібрання кліриків вікаріатства, під час якого було обговорено нагальні питання парафіяльного життя. Архімандрит Філарет (Єгоров) розповів про нові друковані видання, які підготовлено видавничим відділом вікаріатства.

Єпископ Кирил подякував священнослужителям за їхню працю на ниві Христовій, передав благословення та привітання з прийдешніми Різдвяними святами від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія.