Відбулася архієрейська соборна служба в с. Колонщина (Макарівське благочиння)

26 лютого 2021 року, в день пам'яті преподобного Мартініана, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії єпископ Бишівський Кирил, Керуючий Макарівським вікаріатством, звершив Божественну літургію в храмі апостола Іоанна Богослова с. Колонщина Бучанського району.

Його Преосвященству співслужили благочинний Макарівського благочиння протоієрей Іоанн Немеш, благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), духівники благочинь протоієрей Іоанн Молдавчук і архімандрит Іоаким (Тищук), настоятель храму протоієрей Віталій Власюк, духовенство Макарівського вікаріатства та гості в священному сані.

По завершенні Божественної літургії єпископ Кирил тепло привітав отця настоятеля та громаду з кількома визначними датами. Зокрема, цьогоріч відзначається 10-ліття з дня освячення храму, 15-річчя служіння отця настоятеля в сані священика та його 40-річний ювілей.

Владика Кирил зазначив, що з ласки Божої в Колонщині зусиллями парафіян, благодійників і очільників територіальної громади було зведено величний храм, присвячений Апостолу любові, і в цьому храмі тепер регулярно приноситься Господу Безкровна Жертва.

Від імені громади села та макарівської територіальної громади отця настоятеля привітала начальник відділу муніципальних ініціатив, інвестицій і розвитку територій Макарівської селищної ради, екс-голова колонщинської сільської ради Юлія Пелешок. Вона подякувала священству за вознесені молитви, відзначивши вагомість події, що зібрала в храмі багатьох людей.

Керуючий вікаріатством передав усім благословення та привітання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія, а також тепло привітав отця настоятеля зі значними датами, побажав допомоги Божої та подарував ікону святителя Миколая Чудотворця.

Протоієрей Віталій подякував владиці за звершену літургію та передане благословення Його Блаженства.