Владика звершив читання третьої частини Великого канону (Плахтянка, Макарівське благочиння)

21 лютого 2018 року, в середу першого тижня Великого посту, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, Керуючий Макарівським вікаріатством архієпископ Макарівський Іларій звершив читання третьої частини Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського Ієрусалимського в храмі на честь святого архістратига Михаїла с. Плахтянка Макарівського району.

Разом з Його Високопреосвященством молилися благочинний Макарівського благочиння архімандрит Кирил (Білан), настоятель храму протоієрей Іоанн Нємєш, духовенство благочиння. За богослужінням молилися депутати Макарівської районної ради, представники органів місцевого самоврядування, парафіяни храмів Макарівщини.

Після читання канону архієрей звернувся до присутніх зі словом настанови, в якому підкреслив важливість святих покаянних днів Великого посту як найнеобхіднішого періоду для нашого духовного життя.

Також владика Іларій, привітавши всіх зі Святою Чотиридесятницею, передав благословення Предстоятеля Української Православної Церкви.

Архімандрит Кирил подякував Керуючому вікаріатством за вознесену покаянну молитву та попросив передати слова вдячності Блаженнішому владиці Онуфрію за святі молитви та за благословення на святий Великий піст.