Владика очолив богослужіння в день престольного свята (Плахтянка, Макарівське)

19 вересня 2022 року, в свято спомину Чуда Архістратига Божого Михаїла, що відбулося в Колосах (в Хонех), з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил звершив Божественну літургію в храмі Архістратига Михаїла с. Плахтянка в день престольного свята.

Його Преосвященству співслужили настоятель храму, благочинний Макарівського благочиння протоієрей Іоанн Немеш, благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), благочинний Другого Бородянського благочиння протоієрей Павел Філіпович, клірики Київської єпархії.

Після сугубої єктенії владика Кирил возніс молитву за перемогу над ворогом, за мир в Україні, за наших українських воїнів-захисників.

На завершення Божественної літургії було прочитано канон перед місцево пошанованим образом Пресвятої Богородиці "Скоропослушниця материнських сліз", а також відбувся чин славлення Архістратигу Божому Михаїлу та всім Чесним Небесним Силам Безплотним.

Керуючий Макарівським вікаріатством звернувся до присутніх з архіпастирським словом. Вітаючи всіх зі святом, він розповів про історію його встановлення, підкреслив значення молитви та всебічного сподівання на Бога як найнеобхідніших духовних рис у житті християнина.

Також владика Кирил передав усім благословення та привітання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія та його заклик стояти у чистоті Православної Віри.

Настоятель храму протоієрей Іоанн подякував Преосвященнішому владиці за звершену літургію та передане благословення Його Блаженства.

Архієрей окропив усіх святою водою та побажав великих і багатих милостей від Христа Вседержителя.

Також єпископ Кирил поспілкувався з присутніми священнослужителями з різних вікаріатств Київської єпархії та представниками місцевої влади.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.