Соборна архієрейська служба перед початком Хресної ходи з чудотворною іконою Божої Матері "Призри на смирення" (Білогородка, Білогородське)

13 липня 2015 року, з благословення Блаженнішого митрополита Київського та всієї України Онуфрія, у селі Білогородка Київської єпархії Києво-Святошинського району молитовно відзначили Собор славних і всехвальних 12-ти апостолів (в пам'ять про історичний храм, що був побудований тут за часів Київської Русі), а також початок хресної ходи із чудотворною іконою Божої Матері "Призри на смирення", що його кожного року організовує столичний Свято-Введенський монастир.

Святкове богослужіння очолив Високопреосвященніший Миколай, архієпископ Білогородський, вікарій Київської митрополії. 

Йому співслужили Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Макарівський Іларій та настоятель Свято-Введенської обителі єпископ Фастівський Даміан, а також духовенство Київської та сусідніх єпархій.

На свято прибули сотні паломників з різних куточків України, аби взяти участь у традиційній хресній ході з чудотворною іконою, яка має завершитися у Ризо-Положенському скиту с. Томашівка Фастівського району.

Звертаючись до гостей свята та учасників пішої прощі, Преосвященніший Іларій сказав, що Пресвята Богородиця, Яку ми нині вшановуємо у Її Чудотворній іконі "Призри на смирення", недарма називається нами "Взбранною Воєводою", тобто "Верховною Воєначальницею", адже вона мобілізує і веде нас на справжню війну. Але не на війну проти плоті і крові, а на битву проти злобних духів піднебесних, проти гріхів і пристрастей, які поборюють нас, проти того зла, яке є в кожній людині.

І хто хоче перемогти це зло, хто хоче бути переможцем власної немочі і слабкості, той повинен закликати на допомогу Царицю Небесну, Непереможну Воєначальницю і Рятівницю роду людського.

Також владика побажав Божої допомоги усім прочанам і передав благословення Його Блаженства, Блаженнішого митрополита Онуфрія.

Фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.