Архієрейська служба у Стоянці (Білогородське)

17 липня 2015 року, в день пам'яті святих мучеників Феодота (Богдана) та Феодотії та царственних страстотерпців, з благословення Блаженнішого митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської митрополії Преосвященніший єпископ Макарівський Іларій звершив Божественну літургію у Свято-Миколаївському храмі с. Стоянка Білогородського благочиння Київської єпархії.

Його Преосвященству співслужили: благочинний Білогородського благочиння протоієрей Ростислав Корчак, настоятель храму протоієрей Богдан Морозов та клірики Макарівського вікаріатства.

Після Євангельського читання єпископ Іларій звернувся до вірян з настановчим словом, у якому зокрема сказав: „ Ми вшановуємо пам'ять мучеників, яких Господь називає Своїми свідками. Про що вони свідчили? Вони свідчили про Бога та істинність Його Воскресіння. Бо ніхто не стане віддавати своє життя за те, що вмерло, чого немає. Життям ми можемо жертвувати лише заради Правди.Тож свідчення мучеників - це є свідчення Божої Правди, яка сильніша смерті. Чи можемо ми бути такими свідками? Чи готові ми пожертвувати заради Христа і Його Правди, якщо не життям, то хоча б частинкою свого комфорту, своїх інтересів чи своїх потреб? Справжнього християнства немає без жертви, а є лише його імітація. Мученики ж вчать нас, що межі жертви немає. Саме тоді вона є досконалою. Якщо ми не віддаємо чогось (Богові чи ближньому), то ми нічого і не отримуємо. Сьогодні святі показують нам, що віддавши все (навіть життя) вони й отримали все, отримали Бога і вічне життя”.

Також владика привітав настоятеля храму протоієрея Богдана з днем тезоіменитства і побажав допомоги Божої в його пастирському служінні.

На завершення усім присутнім було передано благословення від Предстоятеля нашої Церкви, Блаженнішого митрополита Онуфрія, і вручено пам'ятні іконки.