Владика очолив панахиду за загиблими у міжусобних протистояннях (Боярка, Боярське благочиння)

 

1 березня 2014 року, з благословення Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри Української Православної Церкви митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія, біля історичної церкви на Михайлівській площі міста Боярка було звершено панахиду за загиблими під час протистоянь.

Богослужіння очолив Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, вікарій Київської Митрополії, у співслужінні боярського благочинного протоієрея Володимира Паращака, настоятеля Свято-Михайлівського храму та духовенства Боярського благочиння.

Разом зі священнослужителями за спочилих прийшли помолитися мер міста, представники самооборони та громадських організацій. У своєму архіпастирському слові Владика закликав до мудрості та людяності, християнської любові та взаємоповаги з метою недопущення нових жертв. Саме так, за словами Преосвященного Владики, ми прославимо пам'ять людей, що віддали своє життя за майбутнє нашого народу, яке може ґрунтуватись лише на високих християнських ідеалах, реалізованих в кожному громадянині.

Наприкінці Владика знову і знову закликав молитись за упокій загиблих в міжусобицях та мир в Державі.

В цей же день, о 16 годині, з благословення Преосвященнішого єпископа Макарівського Іларія священнослужителі Боярського благочиння взяли участь у Народному Віче міста Боярка. Народне Віче було відкрито молитвою за Україну, яка була прочитана ієромонахом Флавіаном (Гоженко).

Після проголошення молитви отець Флавіан звернувся до присутніх, нагадавши, що Православна Церква завжди перебуває з народом, і закликав до мирного вирішення всіх нагальних проблем міста, в дусі миру і взаєморозуміння. Далі мали слово священики Олексій Сахно та Андрій Дворовий, які в свою чергу підкреслили велику роль Церкви в суспільному житті і просили всіх незалежно від своїх політичних чи інших поглядів бути достойними високого звання християн.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.