У Бучанському благочинні допомагають вимушеним переселенцям

 

З благословення священноначалія Української Православної Церкви у Бучанському благочинні допомагають вимушеним переселенцям з Криму, Донецької та Луганської областей.

Продукти харчування, одяг, речі побутового вжитку тощо, які збираються парафіянами, небайдужими людьми, передаються прибулим на Київщину людям. Благодійницьку діяльність координує бучанський благочинний протоієрей Олександр Козинець.

У придбанні всього необхідного активну участь бере Міжнародний благодійний фонд Преподобного Сергія Радонезького, представник якого, виконавчий директор Людмила Лисенко, разом з отцем благочинним відвідує сім'ї, що потребують допомоги.

Слово прес-службі благочиння:

"Щодня в Київську область прибувають нові переселенці - в основному жінки з дітьми. Напередодні благочинний Бучанського округу протоієрей Олександр Козинець та Людмила Лисенко, виконавчий директор Міжнародного благодійного фонду Преподобного Сергія Радонезького, в черговий раз відвідали вимушених переселенців з Криму та Сходу України.

Вони поцікавилися нагальними проблемами, у вирішенні яких одразу почали допомагати. Наприклад, в одному з санаторіїв у Пущі-Водиці, зламалась холодильна камера, терміново потрібен був майстер - без холодильного обладнання складно уявити роботу їдальні…

Людина, що йде шляхом духовним, має бажання - допомогти іншим. Це і по Божому, це і по-людськи. Проявляти співчуття, піклуватися - ці людські якості додають нам сили, любові, мудрості та дають нам надію на милість Божу.

У багатьох храмах єпархії створені «куточки милосердя». Це - звичайні столи, на які парафіяни приносять харчі, одяг тим, кому вони будуть вкрай необхідні. Творити добро, віддавати частинку себе, свого часу, уваги, зусилля в ім'я інших людей - це воістину велика справа служіння, що заповідана нам Cамим Господом.

Таким чином, слугуючи потребам інших людей, ми проявляємо справжнісіньку Божу любов. Скільки читаєш добрих слів подяки людям, які допомогли переселенцям, у соціальних мережах!

Сьогодні традиція благодійності знову стала цілком шанованою діяльністю. Поспішають допомогти тим, хто потрапив у біду, не тільки забезпечені громадяни, а й прості люди.

Міжнародний благодійний фонд Преподобного Сергія Радонезького висловлює слова подяки: компаніям – «ХіРР в Україні», «УкрВата», корпорації «Артеріум», волонтерам: Юлії Бєльській, Олені, Владу, Роксолані, Зінаїді, Олегу та всім парафіянам храмів Бучанського благочиння. "Ваша допомога - це неоціненний внесок у розвиток благодійності. Добрі справи не залишаються непоміченими – вони як маяки світять тим, хто чекає допомоги. Нехай Ваша доброта та щедрість повернуться до Вас сторицею."