У Бучанському благочинні продовжують допомагати вимушеним переселенцям (Коцюбинське)

01 серпня 2014 року, з благословення священноначалія Української Православної Церкви, благочинний Бучанського благочиння протоієрей Олександр Козинець, разом із співробітниками Міжнародного благодійного фонду преподобного Сергія Радонезького, відвідав вимушених переселенців зі східних регіонів України, які наразі перебувають у с. Коцюбинське.

Священнослужитель та співробітники Фонду допомогли матерям створити належні умови для умивання та купання дітей, забезпечили їх предметами індивідуальної та дитячої гігієни.

До збору необхідних речей для вимушених переселенців часто долучаються підприємства-виробники. Наприклад, компанія "XiPP в Україні" вже не вперше передає дитячу натуральну косметику власного виробництва.

Представники Фонду діляться враженнями:

"Гамір, сміх, дітлахів - так сьогодні зустрів нас Християнський центр, що розташований у мальовничому куточку селища Коцюбинське. Навколо - ліс, неподалік - озеро, яке є джерелом бадьорості у спекотні літні дні.

Але сумно стискається серце, коли дивишся на жінок, які міцно обіймають дітей. Погляди у них наповнені вдячністю та ніжністю, радістю, та журбою. Рішення залишити свою домівку кожна приймала під тиском страшних обставин…

Майже щодня Центр допомоги біженцям в селі Коцюбинському, що поблизу Києва, приймає нових гостей з Криму та Сходу України. Переселенці, разом із релігійною громадою Коцюбинського, отцем Миколаєм та благочинним Бучанського округу протоієреєм Олександром (Козинцем), облаштовують свій побут.

Співробітники Міжнародного благодійного фонду Преподобного Сергія Радонезького допомогли матерям створити належні умови для умивання та купання дітей, забезпечили їх предметами індивідуального користування: зубними щіточками, зубними пастами для дітей, гребінцями, милом тощо.

Малятам була передана дитяча косметика НіРР Babysanft (Швейцарія) від наших друзів - компанії «ХіРР в Україні», а саме дитячий сонцезахисний крем Hipp Baby Sanft який сприяє загоєнню при подразненнях, та натуральне дитяче мигдальне масло Hipp Baby Sanft з вітаміном Е - ним можна обробляти незначні рани.

Мами також не залишилися без подарунків. Матері із дітьми кажуть: дуже вдячні і отцю Миколаю, і релігійній громаді, і коцюбинківцям, які не кидають напризволяще. Загалом, всім небайдужим."

Переглянути фотографії події Ви можете за посиланням.