У Ірпінському благочинні молилися за загиблих воїнів (Ірпінь)

 

28 жовтня 2014 року біля Меморіалу загиблим воїнам в місті Ірпені відбулися урочистості з нагоди 70-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.

На Привокзальній площі цього дня зібралися представники влади, ветерани й учасники бойових дій, громадськість міста, молодь. Свято розпочалося із заупокійної літії за загиблими в роки війни, яку з благословення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія очолив ірпінський благочинний протоієрей Олександр Федоричко.

Йому співслужили: духівник благочиння, настоятель Свято-Троїцького храму м. Ірпеня протоієрей Памфіл Вовченко та клірик названого храму протоієрей Віктор Радчук.

Було піднесено молитву за Україну. Благочинний протоієрей Олександр звернувся до ветеранів, учасників бойових дій та усіх присутніх з привітальним словом і закликав до миру й злагоди в суспільстві. Ланцюгом вздовж меморіалу загиблим воїнам вишикувалися школярі із живими квітами.

Одразу після закінчення заупокійної літії, отець Олександр освятив пам’ятний знак на місці де буде встановлено пам’ятник загиблим воїнам-інтернаціоналістам та учасникам АТО і вручив освячений хліб захисникам Вітчизни.

Потім було проведено мітинг-реквієм. У хвилині мовчання схилили голови за загиблими у роки війни кілька сотень ірпінців та гостей міста, що прийшли цього дня вшанувати пам'ять полеглих. До меморіалу загиблим воїнам присутні поклали гірлянду та квіти.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.