Панахида з нагоди 29-ї річниці Чорнобильської трагедії (Ірпінь, Ірпінське)

24 квітня 2015 року, з благословення Блаженнішого митрополита Київського та всієї України Онуфрія та Преосвященнішого єпископа Макарівського Іларія, з нагоди 29-ї річниці трагедії на ЧАЕС у парку ім. лейтенанта Володимира Правика м. Ірпінь була відслужена заупокійна панахида.

Службу Божу очолив благочинний Ірпінського благочиння протоієрей Олександр Федоричко, йому співслужили клірики благочиння. За богослужінням молилися Ірпінський міський голова В. А. Карплюк, його заступник М. М. Головкевич, численні представники громадськості.

На панахиді були присутні батьки лейтенанта Володимира Правика, який проявив виняткову особисту мужність і самовідданість під час гасіння пожежі на Чорнобильській АЕС. Отець благочинний подякував їм за мужність та героїзм сина і висловив слова співчуття.

В першу годину після аварії на Чорнобильській АЕС 26 квітня 1986 року колективний подвиг здійснили 28 бійців-пожежників. Особливо відзначилися тоді майстер спорту СРСР старший сержант Василь Ігнатенко, кандидат у майстри спорту лейтенант внутрішньої служби Віктор Миколайович Кібенок, першорозрядник лейтенант внутрішньої служби Володимир Павлович Правик, майор внутрішньої служби Леонід Петрович Телятніков і багато інших.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.



Отець благочинний, протоієрей Олександр Федоричко, звершує кадіння під час панахиди