Архієрейська служба та освячення накупольних хрестів (Ірпінь, Ірпінське)

03 квітня 2016 року, в неділю 3-тю Великого поста, Хрестопоклонну, вікарій Київської Митрополії архієпископ Макарівський Іларій, керуючий Макарівським вікаріатством, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія звершив Божественну літургію в Свято-Георгіївському храмі, що розташований у житловому масиві "Романівка" м. Ірпінь.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний Ірпінського благочиння протоієрей Олександр Федоричко, настоятель парафії протоієрей Володимир Молнар та духовенство благочиння.

Після Євангельського читання владика Іларій виголосив проповідь на тему свята. Під час літургії було вознесено молитву за мир в Україні.

По завершенні служби Божої архієпископ Макарівський привітав усіх присутніх зі святом, передав благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, а також звершив освячення накупольних хрестів.

***

З історії церкви та місцевості
(за даними Вікіпедії)

Романівка - колишнє село, а нині житловий масив міста Ірпеня. Село Романівка вперше згадується в писемних джерелах у 1506 році. Тут поселив селян архімандрит Києво-Печерського монастиря Никифор Тур. За джерелами, землю монастирю надав ще князь Роман Галицький (1152–1205).

Спочатку поселення називалось Романів Міст. Ця назва трималася до середини XVII ст. (востаннє зустрічається в 1647). Далі називається Романівка.

З джерел за 1846 рік відомо про існування церкви у селі Романів міст. 1859 року у селі було збудовано дерев'яну кладовищенську Георгіївську церкву, що була приписаною до церкви у Біличах.

 

Фотографії події Ви можете переглянути нижче або за посиланням.