Архієрейська служба в день престольного свята (Крюківщина, Вишнівське)

 

27 вересня 2014 року, в свято Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, з благословення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія, єпископ Макарівський Іларій звершив Божественну літургію в Хрестовоздвиженському храмі с. Крюківщина Вишнівського благочиння.

Його Преосвященству співслужили благочинний Вишнівського благочиння протоієрей Василій Русинка, настоятель храму протоієрей Димитрій Фурманець, духовенство Макарівського вікаріатства.

Після Євангельського читання єпископ Іларій виголосив проповідь, у якій підкреслив вагомість Чесного Хреста Господнього та необхідність для кожного з нас жити, розпинаючись для своїх пристрастей і гріхів, зростаючи у Христі.

Було вознесено молитву за мир в Україні. По завершенні Божественної літургії відбувся хресний хід навколо храму.

Преосвященніший Іларій привітав настоятеля та парафіян з престольним святом і передав поклін і привітання Предстоятеля Української Православної Церкви.

Отець благочинний подякував владиці Іларію за звершену службу та преподане благословення Його Блаженства.Настоятель парафії зазначив, що для громади є вельми важливою спільна молитва з архієреєм в день храмового празника.

У благословення від єпископа Макарівського усі присутні отримали ікони Преподобного Феодосія Києво-Печерського.