Архієрейська служба в день престольного свята (Ходосівка, Вишнівське)

10 листопада 2015 року, в день пам’яті святої великомучениці Параскеви П’ятниці, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія архієпископ Макарівський Іларій, керуючий Макарівським вікаріатством, звершив Божественну літургію в храмі на честь цієї святої с. Ходосівка Вишнівського благочиння з нагоди престольного свята.

Його Високопреосвященству співслужили настоятель храму протоієрей Миколай Комарницький та духовенство Київської єпархії.

Після сугубої єктенії владика Іларій возніс молитву за мир в Україні.

Архієпископ Іларій звернувся зі словами проповіді та передав благословення Предстоятеля Української Православної Церкви. У свою чергу, настоятель храму подякував владиці Іларію за звершену літургію та передане благословення Його Блаженства. У благословення від Макарівського архієрея усі присутні отримали іконки.

***

Довідка.

Храм в ім'я святої Параскеви П'ятниці було збудовано в Ходосівці у другій половині XVIII століття. Але 1963 року, у період правління атеїстичної радянської влади, церкву було зруйновано.

Божою милістю, по молитвах святої Параскеви, цей храм знову повстав із руїн. У 2007 році Блаженніший Митрополит Володимир (Сабодан) звершив освячення храму. І ось уже більше 20 років настоятель парафії, протоієрей Миколай Комарницький, веде роботу з відродження цієї давньої святині.

Слід також зазначити, що саме село носить ім'я Преподобного Феодосія Києво-Печерського, місцеві й досі називають його "Ходосіївка".

За матеріалами офіційного сайту Київської єпархії Української Православної Церкви.