Багаторічний помічник новопреставленого владики Іларія прийняв постриг (Київ, Лавра)

20 березня 2018 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, в печерному храмі преподобних Антонія та Феодосія, що знаходиться у Ближніх печерах Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври м. Києва, відбувся постриг у мантію багаторічного помічника в Бозі спочилого архієпископа Макарівського Іларія, старшого іподиякона покійного владики читця Іоанна Мариконя.

Постриг здійснив Намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, який очолює Синодальну комісію в справах монастирів і є постійним членом Священного Синоду Української Православної Церкви.

На чорнечому постригу молилися вікарій Київської Митрополії, Керуючий Бородянським вікаріатством архієпископ Бучанський Пантелеімон, благочинний Києво-Печерської Лаври архімандрит Антоній (Оліферович), який і став восприємником (євангельським отцем) новопостриженого монаха, секретар Київської єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук, благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), благочинний Боярського благочиння протоієрей Володимир Паращак, благочинний Ірпінського благочиння протоієрей Олександр Федоричко, братія монастиря, однокласники постриженика по навчанню в семінарії.

У постригу Іоанн був наречений Іларієм, на честь святого мученика Іларія, пам'ять якого звершується 25 липня за новим стилем.

По завершенні чину пострига митрополит Павел привітав отця Іларія з прийняттям ангельського образу та побажав бути людиною молитви, тією людиною, яка б у всій повноті служила Богові, Святій Церкві, була вірною даним монашеським обітницям.

Також Намісник Лаври зазначив, що протягом шести років отець Іларій допомагав новопреставленому архієпископу Макарівському Іларію в справах його служіння, та побажав, щоб усе те найкраще, що вклав у своє духовне чадо спочилий владика, розвивав у собі новопострижений монах, який буде подвизатися в стінах святої Лаври.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.



Новопострижений монах Іларій разом з восприємником, благочинним Лаври архімандритом Антонієм