У Макарівському вікаріатстві вийшов друком настінний календар

31 грудня 2021 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія та Керуючого Макарівським вікаріатством, вікарія Київської Митрополії єпископа Бишівського Кирила, у вікаріатстві традиційно вийшов друком настінний церковний календар на новий 2022 рік.

Для зручності користування тут відмічено великі та дванадесяті свята, найголовніші державні празники, одноденні та багатоденні пости, дні особливого поминання померлих. Окремо слід відзначити, що в календарі перелічені всі храмові, престольні та найбільш важливі парафіяльні свята усіх церков Бишівського, Макарівського та Фастівського благочинь, які входять до складу вікаріатства.

Кожного року календар містить ікону, яка має особливе значення для Макарівського вікаріатства. Цьогоріч це образ святого Димитрія Ростовського, уродженця Макарівської землі. Під іконою розміщено також цитату святителя.

"Ці слова нашого святого земляка є важливими завжди, але в наш непростий час - особливо, - коментує секретар вікаріатства, благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), який очолював роботу над друкованим виданням. - Адже в розпал пандемії коронавірусу, серед інших подій, які трапляються в нашому буремному світі, дуже важливо не впадати у відчай, мати, на Кого спиратися, на що покладати надію".

"І святитель Димитрій розповідає нам, яким чином ми можемо триматися попри всі негаразди, він спрямовує нас на єдиний надійний шлях у цьому світі - Божий шлях. "Блаженна людина, яка на Господа покладає надію свою" каже святий цар Давид (Пс. 39:5), і через століття святий Димитрій наставляє нас на це," - наголосив отець Філарет.