Владика співслужив за літургією в Спасо-Преображенському соборі (Київ, Теремки)

01 жовтня 2017 року, в неділю після Воздвиження Чесного Хреста Господнього, 17-ту після П'ятдесятниці, вікарій Київської Митрополії архієпископ Макарівський Іларій, Керуючий Макарівським вікаріатством, співслужив за літургією, яку в київському Спасо-Преображенському соборі, що на Теремках, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія очолив настоятель собору митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

Високопреосвященнішим владикам співслужили клірики парафії.

Після читання уривку зі святого Євангелія, в якому розповідалося про зцілення Господом Іісусом Христом біснуватої дочки хананейської жінки (на відео - з 27 хв. 18 сек.), архієпископ Макарівський Іларій звернувся до присутніх вірян зі словом проповіді (на відео - з 29 хв. 41 сек.).

Після сугубої єктенії священнослужителі вознесли молитву до Господа Вседержителя за мир у нашій державі. (На відео - з 45 хв. 28 сек.)

За підтримки голови Парафіяльної ради собору Ігоря Лисова богослужіння транслювалося наживо на сайті собору та на національному телеканалі “Перший Ukraine”. Наразі переглянути відеозапис можна на сайті Свято-Преображенської парафії.

Після Божественної літургії відбулися традиційні дитяча молитва та заняття в недільній школі.