Владика співслужив за літургією в останній день 2017 року (Київ, Лавра)

31 грудня 2017 року, в 30-ту неділю після П'ятдесятниці, вікарій Київської Митрополії архієпископ Макарівський Іларій, Керуючий Макарівським вікаріатством, співслужив за Божественною літургією в Трапезному храмі преподобних Антонія та Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Службу Божу з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія очолив Намісник Лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Йому також співслужили єпископ Баришівський Віктор і братія монастиря в священному сані.

Напередодні в цьому ж храмі відбулося вечірнє богослужіння. Його очолив сонм архієреїв, а саме: митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Макарівський Іларій, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент і єпископ Баришівський Віктор.

Слід відзначити, що цей недільний день - остання неділя перед Різдвом Христовим - має особливе значення, адже Святою Церквою встановлено вшановувати цього дня святих отців, тобто тих святих, які є родичами Господа Іісуса Христа за плоттю - починаючи від праведного Авраама і закінчуючи праведним Іосифом, який став чоловіком Пречистої Діви Марії.

Докладніше читайте на сайті Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.