Владика співслужив за літургією в день пам'яті трьох святителів (Київ, Лавра)

12 лютого 2018 року, в день собору Вселенських учителів і святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Золотоустого, вікарій Київської Митрополії архієпископ Макарівський Іларій, Керуючий Макарівським вікаріатством, співслужив за Божественною літургією в Трапезному храмі преподобних Антонія та Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія богослужіння очолив Намісник Лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Його Високопреосвященству також співслужили архієпископ Бучанський Пантелеімон і братія обителі в священному сані.

Під час літургії була вознесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після закінчення служби Божої були проспівані тропар, кондак та величання, а також прочитана молитва перед іконою трьох святителів, після чого митрополит Павел подякував владикам Пантелеімону й Іларію, братії, які співслужили, за молитви, привітав усіх іменинників, хто носить імена на честь святителів Василія Великого, Григорія Богослова й Іоанна Золотоустого, з днем небесних покровителів, причасників — з прийняттям Животворящих Христових Таїн і прикликав на всіх Боже благословення. 

За матеріалами офіційного сайту Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.