Архієрейська служба в день престольного свята (Боярка, Боярське благочиння)

14 серпня 2017 року, в день пам'яті Винесення Чесних Древ Животворчого Хреста Господнього, в свято Всемилостивому Спасу та Пресвятій Богородиці, день шанування святих мучеників Маккавеїв, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії архієпископ Макарівський Іларій, Керуючий Макарівським вікаріатством, звершив Божественну літургію в храмі на честь Винесення Чесних Древ Животворчого Хреста Господнього м. Боярка Боярського благочиння.

Високопреосвященнішому владиці співслужили настоятель парафії протоієрей Андрій Бондарук і клірики Макарівського вікаріатства. Також за богослужінням молилися представники органів місцевого самоврядування та співробітники лісництва "Боярська лісова дослідна станція", на території якого розташований храм.

Після читання святого Євангелія архієрей звернувся до вірян зі словом настанови. Сонмом духовенства було вознесено молитву за мир в Україні.

По завершенні богослужіння відбувся хресний хід навколо храму, після якого священнослужителі на чолі з Керуючим вікаріатством звершили Мале освячення води, а також за традицією освятили зілля та мед нового врожаю.

Владика Іларій привітав отця настоятеля та парафіян з престольним святом і передав благословення та привітання Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

З рук архієпископа Макарівського всі присутні отримали святі ікони.