У Березівці відзначили престольне свято (Бишівське благочиння)

18 травня 2018 року, в день пам'яті святої великомучениці Ірини, на парафії храму с. Березівка Бишівського благочиння, присвяченого цій святій,  відзначали престольне свято.

Храм збудовано на території котеджного містечка та освячено єпископом Васильківським Пантелеімоном (нині - архієпископ Ровенківський і Свердловський). Церква є невеликою, але дуже затишною, розписана у канонічному візантийському стилі.

Богослужіння цього дня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, очолив благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) у співслужінні з настоятелем храму, протоієреєм Володимиром Крикуном.

На криласі цього дня співала монахиня Маргарита (Омельченко). Разом з нею хор виконав богослужбові піснеспіви старовинним розспівом Києво-Печерської Лаври.

За службою Божою молилися церковнослужителі Бишівського благочиння, парафіяни храму, гості з різних куточків Київщини, а також ктитор храму Андрій Задорожній з дружиною Іриною.

Після сугубої єктенії священнослужителі вознесли молитву за мир в Україні.

По завершенні літургії відбувся хресний хід навколо храму з читанням Святого Євангелія, після якого було виголошено молитву до святої великомучениці Ірини перед її іконою.

Також було звершено заупокійну літію за спочилою мамою ктитора Іриною та за всіма тезоіменитими.

Архімандрит Філарет у своєму слові пастирської настанови зазначив, що ми маємо вподоблятися святій великомучениці в її вірності та відданості Христу. Отець благочинний передав для настоятеля духовний подарунок - святині, привезені зі Святої Землі, а також роботу місцевої народної майстрині декоративного розпису Людмили Вітковської.

Пам'ятні подарунки роботи майстрині було вручено і ктиторам храму. Всіх присутніх було окроплено святою водою, а в благословення подаровано ікони Андрониківської-Бишівської Пресвятої Богородиці.

Протоієрей Володимир ще раз тепло привітав усіх з престольним святом і подякував за спільні молитви.

Цього ж дня було обговорено питання щодо роботи з молоддю Макарівщини з залученням дітей і підлітків до спортивних і спортивно-оздоровчих змагань і заходів, адже отець Володимир займається тренерською роботою з молодими спортсменами.

Зокрема мова йшла про проведення в Макарові турниру з силових видів спорту, присвяченого пам'яті святителя Димитрія Ростовського.

Фотографії події Ви можете переглянути нижче або за посиланням.